Rodinný wellness pobyt v Grand Hoteli Permon

Od leta a letnej dovolenky pri mori ubehla už nejaká tá doba a nám sa opäť zažiadalo trošku si ísť niekam oddýchnuť a zrelaxovať mimo domu. Nakoniec sme sa aj vďaka možnosti využitia rekreačných poukazov rozhodli pre rodinný pobyt na Slovensku.

Predtým, ako sme ho zarezervovali som pozerala na internete ponuky rôznych slovenských hotelov a pokukovala som najmä po takých, ktoré boli označené pojmom “Baby Friendly“, teda vhodné nielen pre dospelých ale prispôsobené a vhodné na rodinnú dovolenku s deťmi.

Odkedy máme deti, je to jedna z najdôležitejšich vecí, ktorú vždy pozerám a riešim, keď niekde chceme  dovolenkovať, alebo sa ubytovať.

O HOTELI 

Hotel, pre ktorý sme sa nakoniec rozhodli bol Grand hotel Permon v Podbanskom, ktorý sa nachádza na rozhraní Západných a Vysokých Tatier s nádherným výhľadom na Kriváň. Patrí medzi obľúbené a vyhľadávané family hotely na Slovensku s ocenením Zariadenie priateľské k deťom a rodinám” a pre komfort vás i vašich detí poskytuje:

  • detské postieľky, župany, vaničky, sedáky na WC a nočníky
  • rýchlovarnú kanvicu
  • prístup do kuchynky pri detskom kútiku
  • detský kútik a 3D kino (6. poschodie)
  • animačné programy a tématické akcie pre deti
  • detské ihrisko (vstup z 1. poschodia)
  • detský bazén s atrakciami (3. poschodie)
  • detské stoličky v reštaurácii (7. poschodie)
  • detské menu
  • prebaľovacie pulty (6. poschodie a 3. poschodie)
  • babysitting za poplatok

Hotel bol veľmi pekne zariadený, avšak stále je čo vylepšovať. V budove je bezbariérový prístup a 2 výťahy, čo považujem za veľké pozitívum pri tak veľkom množstve návštevníkov. Napriek tomu, že hotel je veľký, býva často obsadený.

Voľný termín sme riešili na niekoľko krát, no nakoniec sa nám podarilo zarezervovať si trošku netradičný 3 dňový termín na dve noci od nedele do utorka v polke októbra. Počas týchto dní som mala pocit, že hotel je celkom obsadený, ale nepôsobilo to na nás rušivo, pretože ľudia sa po priestoroch celkom “rozptýlili” a celkovo pôsobil na nás veľmi príjemne – rodinne. Iný bol posledný deň nášho pobytu, kedy sa v hoteli konal nejaký Kongres a vtedy som mala pocit, že je tam už fakt veľa ľudí.

Pozitívum bolo, že tam nebol hluk a aj izby boli odhlučnené. Nečakali sme v rade ani pri check-ine ani v reštaurácii, až na konci pobytu pri check-oute, kedže veľa ľudí sa odhlasovalo z pobytu v rovnaký čas. Takže tip pre vás, ak by ste niekedy navštívili tento hotel, nenechávajte si odhlasovanie z pobytu úplne na poslednú chvíľu.

Čo sa týka personálu, ten bol veľmi príjemný a ochotný. Rovnako prostredie v okolí hotela bolo na výbornú.

IZBA 

My sme mali rezervovanú 2-lôžkovú izbu Deluxe Kriváň. Výhľad z izby na Kriváň doslova “deluxe”, veď uznajte.

Izba bola zrekonštruovaná, lepšie vybavená a na rozdiel od poslednej návštevy pôsobila na mňa veľmi útulne a hlavne čisto.

REŠTAURÁCIA 

Kedže sme mali zakúpený all-inclusive, v cene sme mali raňajky, obedy aj večere. Naozaj odporúčam, ak nemáte v pláne sa stravovať počas dňa niekde inde.

Bola som veľmi milo prekvapená, aký veľký výber sme mali k dispozícii. Miestami som dlho nevedela, čo si vybrať. Naozaj veľmi chutná, kvalitná a veľmi pestrá ponuka jedla. V ponuke boli aj bezlepkové jedlá a detské menu.

Tí, ktorí mali objednané all inclusive mali navyše k obedu a večeri kupón na alkoholický nápoj /víno,pivo../ zdarma. Odporúčam však chodiť do reštaurácie (najmä na raňajky) medzi prvými, kedže niektoré potraviny sa už neskôr nedopĺňali.

WELLNESS, SAUNY A MASÁŽE 

Grand Hotel Permon sa môže pochváliť najväčším wellness komplexom na Slovensku – Permon’s Paradise. Nachádza sa tam (plavecký) bazén pre deti i dospelých, tobogány, vírivky, sauny, oddelený detský bazén pre deti s mini tobogánom, s detskými vírivkami a detskou relaxačnou “saunou”. Taktiež majú ubytovaní hostia možnosť využiť ponuku rôznych masáží alebo skrášlovacích a kozmetických procedúr.

Za nás naozaj topka. My by sme sa tam “čľapkali” od rána do večera. Ale ráno a hneď po obede bolo vždy menej ľudí a detský bazén bol prázdny. Možno aj preto, že aktrakcie (perličky, fontánky, výrivky, tobogány,…) sa púšťali v týždni poobede, cez víkendy a sviatky už od 10:00.

Manžel, bývalý vodnopólista si tam neskutočne oddýchol a využíval každú voľnú chvíľu na plávanie a saunovanie. Deti tie boli jednoducho ako ryby vo vode.

DETSKÝ KÚTIK 

V hoteli sa nachádza úplne nový detský kútik. Najkrajší, aký som doteraz videla. Nádherný dizajn, super vybavenie. Pre menšie aj väčšie deti. Do detailov premyslené.
No uznajte.

Na fotkách je len jedna časť kútika.

VYBAVENIE HOTELA 

V hoteli sa nachádzajú aj 3 bary. My sme využívali najmä ten, ktorý sa nachádza pri recepcii vždy na poobednú kávičku. Mali sme krásne počasie a tak sme si ju mohli vychutnávať na terase s výhľadom na Kriváň a okolitú prírodu. Ja osobne som si tento čas neskutočne užívala.

Okrem wellnesu sú v hoteli k dispozícii:

  • Kolky
  • Stolný tenis
  • Biliard
  • Šípky
  • Tenis
  • Fitness centrum

AKTRAKCIE V OKOLÍ 

Kedže sme mali zakúpený len 3 dňový pobyt, chceli sme si ho užiť hlavne v okolí hotela a využiť tak naplno služby a atrakcie, ktoré ponúka. Nakoniec sme ani nemali čas využiť všetko. Na to by bolo treba aspoň 4-5 dňový pobyt, aby sa človek nemusel ponáhľať a naplno zrelaxovať.

Okrem turistiky v okolí hotela je k dispozícii aj požičovňa bicyklov a možnosť zabicykľovať si. Náročnejší môžu zvoliť aj túru do Vysokých Tatier, poprípade využiť iné výlety v okolí. Pri 3-dňovom pobyte napriek tomu odporúčam skôr využiť potenciál a aktrakcie hotela.

Nám tentokrát viac vyhovovalo “člapkanie sa” a leňošenie pri bazéne a prechádzky v okolí. Počas zimy je tu aj možnosť využiť zjazdovky v lyžiarskom stredisku Podbanské SKI, ktoré je od hotela vzdialené cca 300 metrov.  No a atrakciou hotela je aj rezortný vláčik Permon Express.

Na záver už len to, že takýto rodinný wellness pobyt v Grand Hoteli Permon vám môžem len a len odporučiť. My sme si ho veľmi užili, aj keď tie dni nám tam ubehli neskutočne rýchlo. Už teraz sa tešíme na ďalšie podobné pobyty, aj keď si myslím, že toto nebol posledný krát, čo sme tento hotel navštívili.

Majte pekné dni.

Janka

ČÍTAJ ĎALEJ:

Čo zbaliť dieťaťu na dovolenku k moru.

Mini výlety s bábätkom na západnom Slovensku

Top momenty v roku 2018

Poď ju odgrgnúť!

Čas s rodinou.

Moji obľúbenci – časť I.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments