V pohodlí domova – inšpirujte sa trendami v bývaní a prírodou.

Odkedy sme sa pred vyše rokom presťahovali do nového bytu, veľmi rada sledujem na internete rôzne bytové inšpirácie, štýly a doplnky. Niekedy však ostávam v nemom úžase, čo všetko dokážu ľudia zo svojich domácností vyčarovať.

Kým sme sa presťahovali do vlastného bytu, dizajn a zariaďovanie interiéru som absolútne neriešila. Bývala som na internáte, neskôr v podnájme a nemala som potrebu si izbu nejako špeciálne zútulňovať.

Keď sme sa pred rokom sťahovali už do “vlastného”, boli sme tlačení časom a veľa vecí sme riešili nárazovo bez rozmyslenia. S odstupom času by som niektoré veci už zariadila inak ako vtedy. Momentálne je ešte stále čo na byte dorábať, no s naším bývaním som nadmieru spokojná a cítim sa tu ako doma.

Čo sa týka zariaďovania domácností, určite viete, že existuje niekoľko štýlov. Poslednú dobu je veľmi populárny škandinávsky, industriálny a minimalistický interiérový štýl. Navyše sa v štýloch čoraz viac spájajú prvky ekológie, zdravého životného štýlu a návratu k pôvodným materiálom a prírode.

Čím viac sledujem tieto bytové inšpirácie, tým viac sa mi páči najmä prírodný štýl. Ten dáva dôraz na prírodné materiály akými sú drevo, kameň, ľan, bavlna, koža, vlna, hodváb, kožušiny, prútie, ratanový nábytok, keramika, sklo, kov ….

To, že najviac inklinujem k prírodnému štýlu mi vyšlo aj v teste štýlov na BellaRose.sk, ktorý si môžte spraviť aj vy. Prírodný štýl mne osobne pripomína teplo domova a miesto, kde by sme sa ako rodina cítili veľmi dobre a pohodlne.

Páčia sa mi prvky aj škandinávskeho a industriálneho štýlu, minimalizmus a čisté línie. Občas sa mi však zapáčia aj viac farebné kombinácie. Tiež milujem v interiéroch rastliny a kvety, ktoré by podľa mňa nemali chýbať v každej jednej domácnosti. Najviac mám však rada, keď je doma upratané a všetko je, ako sa povie, na svojom mieste.

INŠPIRUJTE SA PRÍRODOU

Na fotkách nižšie som vybrala pre vás pár bytových inšpirácií, ktoré ma veľmi zaujali a ktoré možno zaujmu aj vás. Takto nejako si ja osobne predstavujem teplo domova. Zemité farby hnedej, okrovej a béžovej spolu s nadčasovým drevom, doplnkami a samozrejme rastlinami.

Zároveň som sa snažila nájsť prostredníctvom online vyhľadávača nábytku a dekorácií Favi.sk a e-shopu BellaRose.sk podobné produkty. Ku každému  produktu som pripojila aj link, takže ak vás nejaký zaujme, ľahko sa k nemu prekliknete.

1 SPÁLŇA

1.Drevená polička s kožennými páskami 2. Umelý Pothos 3. Vázička Brass Aluminiums 4. Obraz v ráme VULCANO 5. Obraz v ráme FEATHER 6. Rámček na fotku 7. Zrkadlo s rámom z masívneho dubového dreva 8. Nočný stolík 9. Ľanová obliečka na vankúš 10. Svetlo ružový vankúš s výplňou Kaya  11. Ľanový vankúš 12. Ružová bavlnená deka 13. Čiernobiely koberec  14. Úložný kôš z morskej trávy Tanger 15. Úložný regál BAMBOO 16. Matne biely nástenný keramický kvetináč

2 PRACOVNÝ KÚTIK

1. Nástenné hodiny White Terrazzo 2. Keramický obal na kvetináč Gradient 3. Policový regál BAMBUS 4. Slamenný úložný box 5. Úložný kôš Raffia Square  6. Svetlo VAIO WHITE 7. PC Stôl Pablo 8. Bavlnený koberec Tufting White Rug 9. Ratanová stolička Natural 10. Botanický obraz Meadow Flower 11. Dekorácia na stenu Tassels 12. Drôtená nástenka 13. Policový systém White Ash 14. Keramický svietnik Light Blue  15. Stolný kalendár Nature Wood 16. Stolný glóbus hviezdnej oblohy 17. Bambusová lucerna 

3 OBÝVAČKA

1. Biela stojaca lampa Aida 2. Závesný kruh na dekorovanie so sviečkou 3. Závesné tienidlo Natural Raffia 4. Umelá rastlina monstera s kvetináčom 5. Lampáš na nožičkách Rattan 6. Váza Clear 7. Drevený rám s obrázkom Leaves 

4 PREDSIEŇ

1. Okrúhle zrkadlo 2. Vankúš so strapcami Nature 3. Mongolská kožušina Nature 4. Lavica Nevada 5. Koberček Natural Wool 6. Úložný kôš White Raffia 7. Betónový obal na kvetináč Concrete Brown 8. Umelá rastlina

Ak si aj vy momentálne zariaďujete svoje bývanie a hľadáte vhodný nábytok a bytové doplnky, vyskúšajte si vyhľadávanie cez Favi.sk. Favi funguje ako online vyhľadávač nábytku a dekorácií naprieč e-shopmi na Slovensku. Ponuku týchto e-shopov tak máte k dispozícii priamo na jednom mieste prehľadne zoradenú do kategórií a filtrov. S vyhľadávaním tak ušetríte kopec času.

Máte aj vy svoj obľúbený interiérový štýl? Ktorá z týchto štyroch bytových inšpirácií vás zaujala najviac? Budem rada, ak mi dáte vedieť dole v komentári.

Majte krásny deň.

Janka

 

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments