Moji obľúbenci – časť I.

Ahojte!

Opäť sa vám po dlhšej dobe ozývam a tentokrát rovno s novým formátom na mojom blogu. Už podľa nadpisu vám môže byť celkom jasné, o čom asi tento článok  bude.

Tí, ktorí tento formát ešte nepoznáte, v skrate vysvetlím. Ide o to, že vám v článku napíšem o produktoch, veciach, kozmetike, knihách, miestach, … proste o čomkoľvek, čo som si za poslednú dobu obľúbila a rada by som sa s vami o to podelila. A možno vás niečo z toho aj zaujme.

Prvým z mojich obľúbencov je:

Kniha Tinkine recepty

K Tinke som sa prvýkrát dostala, keď mi vyskočila jej stránka na Facebooku. Nejak som vtedy neriešila varenie, pečenie a nejak extra som tým pádom neriešila ani jej recepty. Neskôr mi však moja svokrička o nej rozprávala a nakoniec mi k meninám kúpila jej knihu receptov, čím ma veľmi potešila.

Dostala som konkrétne knihu Tinkine rodinné recepty 1 – Zdravie od prvej lyžičky. Sú v nej super zdravé a neskutočne chutné recepty na varenie, pečenie, zaváranie, zamerané na našu slovenskú kuchyňu. Okrem toho je tam výborný prehľad čo sa týka prvých príkrmov dieťaťa. Píše v nej, s čím začať dieťa prikrmovať, ako jedlo pripravovať, v ktorom mesiaci ho zavádzať, čo mne osobne veľmi pomohlo.

Jej super recepty môžte nájsť aj na jej stránke. Ja mám napríklad od nej rada recept na cviklovú nátierku alebo bravčové rezne na prírodno s kôprovou dijonskou omáčkou a brokolicovými zemiakmi.

Ďalším mojím obľúbencom je

CD Miro Jilo – Hroch

Poznáte skupinu Metelica? Nie Metallicu. Metelicu. Asi nie. Ja skupinu Metelica poznám už veľmi dlho. Skvelá slovenská skupina o ktorej málokto vie. Niekedy sa pristihnem ako si spievam ich pesničky Šarkan alebo Anjeli. Haha.

Na Mikuláša sme sa s Mirom stretli aj osobne, keď pred príchodom Mikuláša robil pre deti “pesničkohry“. Vtedy sme sa od neho dozvedeli, že naspieval pesničky aj pre deti, ktoré kľudne môžu počúvať aj rodičia. Okrem toho napísal piesne aj pre Fíha Tralala.

Toto nám neskutočne prihralo do karát. Nemala som totižto v pláne počúvať s našou Eliškou už opočúvané “komerčné” songy, aj keď nevravím, že na to raz nepríde.

Odkedy máme toto jeho detské CD, tak ide u nás kvôli Eliške …ako by som to povedala… veeeľmi často. Napriek tomu, sú to pesničky, ktoré aj po stom pustení okrem detí, dobre naladia aj vás.

Ak by ste deťom chceli pustiť niečo nové a iné, tak silno odporúčam. CD si môžte kúpiť na jeho stránke.

Tu máte na ukážku jednu z jeho piesní na CDčku.

Šampón Kerium od La Roche Posay

Spomedzi kozmetiky som si veľmi obľúbila šampón Kerium od francúzskej značky La Roche Posay, o ktorom sa už zmieňovala aj na mojom instagrame. S jeho používaním som začala v lete 2018 na odporúčanie dermatológa, kvôli náznakom seborea. Vlasy sa mi veľmi masnili a musela som ich umývať pomaly každý jeden deň. Keď som ho v lete začala používať, na prvý pohľad mi neprišiel nijak výnimočný. Vravela som si, že je to úplne obyčajný šampón. Zbytočne prehnaná cena. Navyše som ho po dvoch týždňoch zabudla u našich na Orave. Tým pádom som sa vrátila k používaniu obyčajného žihľavového šampónu Dixi.

Vyskúšala som už mnoho šapmónov, dokonca som dlhodobo pred tehotenstvom a počas neho používala šampón Chi. Ale po tehotenstve ma z neho začala svrbieť hlava a vlasy sa mi tak masnili, ako som spomínala už vyššie. Zmena nakoniec neprišla ani po tom, čo som sa vrátila naspäť k žihľavovému, s ktorým som dovtedy nemala žiadny problém.

A tak som sa naštvala a znova začala používať šampón Kerium.

Pre mňa je tento šampón jednoducho bomba. Odkedy ho používam, hlava ma prestala svrbieť, mastniť sa, lupiny takmer žiadne a po novom ju umývam len 2x do týždňa. Zatiaľ som s ním neskutočne spokojná. Cena je síce o trošku vyššia ako cena bežných šampónov, no kvalitou sa jej vyrovná. Navyše tým, že si už nemusím tak často umývať hlavu aj dlhšie vydrží.

Ak máte problémy s vlasovou pokožkou a dumáte nad tým, či ho vyskúšať, určite ho raz skúste a vy sami si spravíte názor. Mne pomohol.

Suchý šampón Batiste

Suché šampóny som zavrhla, pretože mi vôbec nepomáhali. Narobili viac škody, ako osohu. Keď som zbadala recenziu na tento suchý šampón, bola som skeptická a najprv som upustila od jeho kúpy. Potom som ho raz zazrela v DM drogérii. Po mojich skúsenostiach so šampónmi som však váhala či ho mám vôbec kupovať.  Nakoniec som ho kúpila a dala mu šancu.

Ako vraví Maťka zo Smartbeauty, toto je jednoznačne spása matiek na materskej.

Vôbec neľutujem, že som ho nakoniec kúpila.

Colorcatcher obrúsky

Možno niektorí poznáte. Ja už bez týchto obrúskov nefungujem. Slúžia na ochranu pred zafarbením oblečenia počas prania, niektoré aj ako odstraňovače škvŕn. Celkom mi uľahčujú robotu, čas aj energiu, keďže nemusím toľko prať. Odkedy ich mám, prádlo (odhliadnúc od materiálu) rozdeľujem len na svetlé a tmavé. Nie na biele, farebné, tmavé, menej znečistené, viac znečistené,….

Keď mám pocit, že by sa mohlo v práčke niečo zafarbiť, vždy do prania hodím 1-2 obrúsky (podľa množstva prádla a intenzity farby) a mám vybavené.

Toto je zaručená pomôcka najmä pre tých, ktorí mávajú večne dilemu, či dať k svetlým veciam na pranie napríklad čierne pásikaté tričko.

Curaprox kefky a pasty BE YOU

Curaprox kefky používam už veľmi dlho. Sú to podľa mňa najkrajšie, najlepšie a najmä najfunkčnejšie kefky. Okrem toho používame aj ich dentálne kefky, cumle, hryzadlá aj kefku pre deti. Keď curaprox prišiel s novými pastami BE YOU, tak som si vravela, že to je len ďalší marketingový ťah, najmä kvôli tej prehnanej cene. Pred kúpou som tiež počula, že pasta nepení, čo ma utvrdilo v tom, že si ju určite nekúpim, keďže som bola zvyknutá na penu. Napokon som jednu z pást predsalen vyskúšala (ako inak), konkrétne zelené jablko a aloe. A zostala som nadšená.

1. Neskutočne krásne voňajú.

2. Sú osviežujúce – mala som pocit, ako keby som mala v ústach mentolový cukrík.

3. Obsahujú malé guľočky, niečo ako peeling, ktoré zrejme pomáhajú lepšie čistiť ústnu dutinu

4. Ževraj majú bieliaci efekt.

5. To, že nepenia som si ani poriadne nevšimla.

A nakoniec to, že nepenia je na tom tá najlepšia vec, pretože neobsahujú penidlo SLS. Dozvedela som sa, že niektoré pasty a čistiace prostredky penia kvôli tomu, že sa do nich  toto penidlo pridáva. Hoci toto penidlo má vysokú čistiacu silu, predstavuje aj zdravotné riziká. Dráždi pokožku a sliznicu ústnej dutiny, spôsobuje odumieranie bielych krviniek, čo vedie ku krvácaniu ďasien a odieraniu sliznice. Navyše podporuje tvorbu vredov a áft v ústach.

Naozaj som z týchto pást nadšená.  Najbližšie sa chystám vyskúšať pastu s obsahom černice a sladkého drievka.

Rúže od Pupy

Konkrétne ide o matné tekuté rúže Matt Lip Fluid v odtieni 012 a 096, o ktorých som sa dozvedela na kurze sebalíčenia.  Hneď sa mi zapáčili. Ja osobne mám radšej matné rúže. Nikdy som nemala nejak extra v láske lesky na pery, kvôli tomu že sa lepili, otláčali a dlho nevydržali. Aj keď niekedy aj tie skúšam. No osobne skôr siahnem po balzame.

Toto sú to teda matné rúže, ktoré sa ľahko nanášajú a vydržia veľmi dlho. Tým, že som si vybrala výraznejšie farby, celkový “look” len oživia.

Neodporúčam si ich však nanášať na suché pery. Vtedy sa na perách spravia nepekné šupinky. Ani vtedy, ak si budete chcieť dať pod to balzam. Verte mi, mám to overené. Raz som si dala na suché pery balzam v domnení, že to tým suchým perám pomože a na to som si chcela dať tento rúž. Z matných pier sa stali lesklé a celé sa začali odtláčať, až som rúž musela dať úplne dole.

Každopádne sú jedny z mojich najobľúbenejších. Tu na fotke mám konkrétne 096.

Tak! Moje prvé obľúbence máme za sebou. Budem rada, ak vás niečo z tohto oslovilo.

Majte ešte krásny zvyšok dňa a týždňa.

xxx

Janka

ČÍTAJTE VIAC:

Top momenty v roku 2018

Poď ju odgrgnúť!

Čas s rodinou.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments